Nově pečeme v pravidelných intervalech! Objednávky přijímáme do 20. dne v měsíci, čerstvé müsli tyčinky následovně pečeme a odesíláme od 22. dne v měsíci!

Sebranky - sladké, přesto zdravé müsli tyčinky

Jste unaveni z nákupu tzv. “zdravých” potravin, které na etiketě slibují absenci cukru, ale nakonec jsou příliš sladké na to, aby byly skutečně zdravé? Rozumíme vám. My nic neskrýváme. Naopak, hrdě přiznáváme, že naše müsli tyčinky mají jemně sladkou chuť díky medu a panele. A proč hrdě? Používáme med z vlastní produkce, který nedávno získal ocenění v soutěži Český med. A co to znamená? Čtěte dál. 

 

Ocenění Český med

 

Soutěž "Český med" je každoročním oceněním pro české včelaře, kteří produkují vlastní med. Med s označením “Český med” splňuje přísné standardy kvality a legislativní požadavky. Za splnění kritérií získají včelaři zlatou nebo stříbrnou medaili. Díky těmto medailím snadno rozpoznáte výjimečnou kvalitu medu a podpoříte české včelaře. Jsme hrdí na to, že náš med získal zlatou medaili s plným počtem bodů.

 

Jak se naše rodina dostala k výrobě medu

 

Můj tatínek byl vášnivým včelařem dlouhá léta. Já k nim přistupovala spíše s obavami a skepticismem. Až tátovo náhlé úmrtí a osud jeho včel, který nám nebyl lhostejný, z nás udělaly včelaře. Jako začátečníci jsme v roce 2015 vstoupili do Svazu včelařů a rozhodli jsme se v rodinné tradici pokračovat. Dnes jsme hrdými malovčelaři a producenty tmavého lesního medu, který chceme s vámi sdílet.

 

Proč je med zdravý? 

 

Med tvoří z přibližně 82 % jednoduché cukry, přesto je díky vysokému obsahu fruktózy sladší než klasický cukr. Pro sladkou chuť vám tak stačí menší množství. Obsahuje také stopové množství aminokyselin, vitaminů a minerálních látek. Významné je množství antioxidantů. Ty mají často barevné pigmenty, proto čím tmavší med vyberete, tím lepší antioxidační vlastnosti má. 

Proč jsme si vybrali právě panelu? 

 

Panela je 100% přírodní produkt. Nejvíce se nám líbí, že obsahuje až 50x více minerálních látek než bílý cukr a 5x více než hnědý cukr. A co to vlastně je? Panela je sušená třtinová šťáva, která v sobě, díky absenci chemických procesů, zachovává veškeré cenné látky cukrové třtiny. Na první pohled vám může připomínat třtinový cukr, ale stačí si přivonět nebo ochutnat a zjistíte, že mnohem blíž má k medu. Přirozeně obsahuje i melasu. 

 

Když sladit, tak s benefity

 

Než jsme naše tyčinky nabídli i vám, vyzkoušeli jsme mnoho receptů. Zjistili jsme, že bez oslazení to zkrátka není ono. Vločky, semínka a ořechy samy o sobě nemají vždy tu nejvýraznější chuť. A protože chceme, aby naše tyčinky byly především zdravé, zvolili jsme med a panelu. Tato přírodní sladidla přidají tyčinkám nejen jemnou sladkost, ale také minerální látky a další látky prospěšné pro vaše tělo. Díky tomu si můžete vychutnat opravdu zdravou svačinku.  

Už brzy pro vás budeme péct další várku. Tak neváhejte a objednejte si svou zásobu tyčinek!

Zpět do obchodu